Waarom is SEO belangrijk voor de financiële sector?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Organische vindbaarheid is tegenwoordig niet meer weg te denken, ook voor de financiële sector wordt zoekoptimalisatie steeds belangrijker. De laatste jaren hebben we een enorme toevlucht gezien van beleggers die investeerden in aandelen en vastgoed. Er waren veel nieuwe ontwikkelingen te bemerken in de afgelopen jaren. Met name van mensen die vragen hadden over hoe ze hun vermogen rendabeler konden maken. De spaarrekeningen van banken leverde niets op. Je zag daardoor:

 • Opkomende interesse om te gaan beleggen
 • Crypto investeringen kreeg vol de aandacht
 • Beleggen in vastgoed werd steeds populairder
 • Schenkingsvraagstukken van mensen die een woning willen schenken aan hun kinderen
 • Men nam veel meer deel aan workshops zoals beleggen
 • Aankoop vakantiewoning kreeg steeds meer belangstelling
 • Fiscale tips verkoop bedrijf

En zo zijn er nog veel meer onderwerpen waar mensen op zochten in Google.

Dagelijks zijn er veel particulieren en bedrijven op het internet op zoek naar antwoorden op financiële vraagstukken.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • wat is de verwachting van de hypotheekrente?

 • Wat zijn de beste beleggingsfondsen?

 •  Hoe kan ik in vastgoed beleggen?

 • Valkuilen overdracht vermogen vanuit de BV naar privé.

 • Hoe kan ik het beste mijn woning schenken aan mijn kinderen?

 • Notariële akte laten opmaken voor nalatenschap

 • Hoe kan ik in Box 1 zo min mogelijk belasting betalen

Financiële SEO inzetten

Financiële SEO is één van de meeste populaire vormen van digital marketing. Er zijn tal van zoekvragen die gesteld worden in de zoekmachine, zowel vanuit particulieren als bedrijven. Mijn specialisatie is om bedrijven uit de financiële sector te ondersteunen in hun online marketing strategie. De doelgroepen waar ik mij op richt als het gaat om zoekoptimalisatie, betreft:

– Vermogensbeheerders

– Belastingadvieskantoren

– Notarissen

– Pensioenspecialisten

– Verzekeringsspecialisten

– Financiële planners

– Crypto brokers

– Beleggingsinstellingen

Het is voor deze doelgroepen belangrijk om te zorgen dat zij SEO effectief inzetten. Wat bedoel ik hiermee te zeggen? Financiële of fiscale vraagstukken kunnen vaak complex zijn. Door SEO effectief in te zetten, door bijvoorbeeld te bloggen over bepaalde onderwerpen, kan er al heel veel ruis worden weggenomen. Bezoekers op de website kunnen als het ware worden meegenomen in een bepaald onderwerp, door veel subonderwerpen aan het hoofdonderwerp te verbinden.

Uit onderzoek is gebleken dat particulieren gemiddeld acht keer een zoekopdracht plaatsen in Google om meer te weten komen over een financieel product. Klaarblijkelijk schort het vaak aan duidelijke en transparante informatievoorziening, en hebben bezoekers meer informatie nodig om te begrijpen waar het precies over gaat.

Zowel voor de sectoren banken, verzekeringen, pensioenen en andere financiële sectoren, is het raadzaam veel meer focus te leggen op SEO. Bijna 95% van alle zoekopdrachten vindt in Google plaats. Door inzet van SEO kan elke digitale strategie voor elk bedrijf uit de financiële sector resulteren in optimale conversieresultaten.

Er zijn maar liefst honderden varianten van zoekwoordcombinaties die interessant zijn om in te zetten voor websites uit de financiële sector.

Veel consumenten zoeken financiële informatie op het web. Het is interessant om de juiste doelgroepen te selecteren en daarbij relevante vraagstukken te bedenken. Hierdoor vergroot je de kans dat een bezoeker jouw bedrijf benaderd voor advies of concreet voor het maken van een afspraak. Afhankelijk in welke fase een consument of bedrijf zit, er zijn vraagstukken die meer gerelateerd zijn aan een informatiebehoefte of juist vraagstukken die meer neigt naar een koopfase.

Verschillende SEO strategieën voor bedrijven uit de financiële sector

Alvorens een effectieve SEO strategie te bedenken, is het van belang welke doelen je centraal stelt om de juiste particulieren en/of bedrijven aan te trekken naar jouw website. Er is online veel concurrentie van financiële aanbieders. Ik ondersteun bedrijven uit de financiële sector met het bedenken van een raamwerk, een SEO strategie, waarbij bezoekers mee worden genomen in een funnel zodat hierdoor conversies gerealiseerd worden. Hiervoor moet uitgebreide zoekwoordenonderzoek worden verricht.

Het gaat erom zoveel mogelijk varianten te bedenken van zoekwoorden die bezoekers voeden in hun informatiebehoefte. Dit kan geheel informatief zijn, maar het kunnen ook zoekopdrachten zijn die leiden tot conversies. Een goed doordachte SEO strategie is dus van groot belang, en niet af en toe een artikel plaatsen en hopen dat het tot nieuwe conversies leidt.

Content marketing voor financiële dienstverleners

Content is één van de belangrijkste onderdelen in een SEO strategie. SEO voor de financiële sector is daarom extra interessant. Financiële instellingen bieden vaak complexe producten aan. Door SEO effectief in te zetten kun je bezoekers leiden naar webpagina’s waar

Combinatie SEO en SEA

Google Adwords inzetten om direct vindbaar te worden in de Google resultaten kan ook interessant zijn. De combinatie van SEO en SEA (Search Engine Advertising) kan een stimulerende werking hebben voor het aantal conversies. Het grote nadeel tegenwoordig van adverteren in Google, is dat het erg duur is geworden. De klikprijzen van Google advertenties zijn de laatste jaren schrikbarend toegenomen. Omdat je steeds meer aanbieders hebt in veel sectoren die adverteren, zie je dat hierdoor Google de prijzen telkens verhoogd. Pas je voornamelijk zoekoptimalisatie toe voor jouw website, dan zijn de vermeldingen organisch, dat wil zeggen, gratis. Dat maakt SEO tot een interessante online marketing kanaal.

Stel dat een website bezig is om op 10 zoektermen zichtbaar te worden op de eerste pagina, en gezame

SEO specialist voor de financiële sector

Heb je een financieel gerelateerde instelling, of heb je een notaris- of advocatenkantoor, neem dan contact op. Vrijblijvend maak ik een SEO scan van jouw website en de belangrijkste concurrenten. Hierdoor krijg je inzicht in welke kansen er zijn om interessante zoekwoorden in te zetten voor jouw website.

Er zijn verschillende manieren om internetmarketing in te zetten voor jouw bedrijf, denk bijvoorbeeld aan social media advertising, Google Adwords campagnes opzetten en zoekoptimalisatie. In het laatste onderdeel hebben wij aantoonbaar onze jarenlange expertise getoond. Onze kracht en focus ligt dus op het gebied van zoekmachine marketing. Dat is onze specialisme en wij zien dat je met organisch verkeer ontzettend veel kunt bereiken en hier goede resultaten mee kunt behalen.

Wil je op beginnen met online marketing? Vraag vrijblijvend onze online scan aan.

Wil je beginnen met online marketing en heb je geen flauw idee hoe je moet starten en welke online kanalen je zou moeten inzetten? Binnen 24 uur kun je van ons geheel vrijblijvend een online marketing scan aanvragen. Hierin kun je zien hoe je met digitale marketing strategie succes kunt behalen met jouw website of webshop.

Wil je starten met online marketing?
Laat je gegevens achter zodat wij een SEO analyse kunnen maken van jouw branche.

  Heb je andere vragen of heb je tussendoor even advies nodig?

  Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met jou op.