Online marketing voor vermogensbeheer

De afgelopen jaren hebben brokers, banken en vermogensbeheerders veel nieuwe cliënten mogen verwelkomen. Door de lage rente hebben veel beleggers toevlucht genomen tot de financiële markten. Beleggers zochten massaal naar mogelijkheden voor nieuwe investeringsmogelijkheden.  

Voor banken en vermogensbeheerders is het dus van belang om goed zichtbaar te zijn via allerlei online kanalen, en zeker via de zoekmachine Google. Waarom is zoekoptimalisatie zo belangrijk voor de sector vermogensbeheer? Enerzijds gaat het om vraagstukken die mensen hebben met betrekking tot investeringsmogelijkheden, en maar liefst 95% van alle zoekopdrachten gaat via de zoekmachine. Anderszijds biedt SEO de mogelijkheid bestaande en toekomstige beleggers over veel meer onderwerpen te informeren als zij eenmaal op de website zijn. Door de navigatiestructuur te optimaliseren van webpagina’s, zullen beleggers hierdoor langer op de website plaatsen. Ook dit is één van de belangrijkste algoritmes van Google. Hoe langer mensen op de website blijven, hoe beter dit is voor de ranking van tal van zoekwoorden. 

Trends in de markt

Door de lage rente kregen beleggers meer interesse om te investeren in beleggingsinstrumenten voor een hoger rendement dan de spaarrekening. Tot op de dag van vandaag zijn er veel mensen die interesse hebben om hun vermogen rendabeler te laten maken. We kunnen de volgende doelgroepen definiëren: 

 • Actieve beleggers die met name focussen voor de korte termijn, dus actief willen handelen in aandelen, opties, turbo’s, sprinters en crypto’s. 
 • Beleggers die de beschikking hebben over een groot vermogen en op zoek zijn naar defensieve beleggingsmogelijkheden
 • Beleggers die hun vermogen uit handen willen geven en meer spreiding willen van hun kapitaal bij verschillende banken
 • Pensioenvraagstukken; hoe te beginnen met pensioen en hoe kun je bijvoorbeeld als ondernemer zelf voor je pensioen regelen. 

Beleggen is in de loop van de jaren steeds populairder geworden, zowel onder jongeren als bij ouderen. De laatste jaren is mede door de lage rente een enorme toevlucht geweest naar de aandelenmarkten. Maar ook cryptobeleggingen nam aan populariteit toe. De grootste argument was dat door de lage rente geld steeds minder waard wordt. Dit alles heeft als gevolg gehad, dat veel beleggers zich zijn gaan oriënteren op de aandelenmarkt.  Ook ondanks de forse daling van de wereldwijde beurzen in 2022, laat zien dat beleggen een expertise is en voor de traders geldt dat zij een succesvolle tradingsystematiek moeten volgen. Vermogensbeheerders zouden er goed aan meer in te spelen op deze 

Voor brokers en vermogensbeheerders waren het de afgelopen jaren lucratieve jaren, de ene beleggingsrekening werd geopend na de andere.  

Online marketing vermogensbeheer

Bereik deze beleggers door een effectieve online marketingstrategie

Er zijn tal van mogelijkheden voor banken en vermogensbeheerders om beleggers te interesseren voor hun product of dienst. Denk bijvoorbeeld aan zoekoptimalisatie, Google Adwords, Email marketing en Social Media. Hierdoor kan een zeer groot bereik worden gerealiseerd en een toename van conversies van nieuwe potentiële klanten. 

Het belangrijkste is, is om beleggers te interesseren in bijvoorbeeld een beleggingsfonds. Omdat de beleggingsfonds   

Voor brokers en vermogensbeheerders waren het de afgelopen jaren lucratieve jaren, de ene beleggingsrekening werd geopend na de andere.  

Hoe kunnen vermogensbeheerders zich online sterker profileren? 

Er zijn beleggers die beleggingservaring hebben, of helemaal niet. Door de sterk opgaande beurzen hebben ook steeds meer mensen zich verdiept in verschillende beleggingsmogelijkheden.  

Zowel voor de wat risicovollere beleggingen, zoals opties en turbo’s, maar ook ging de aandacht naar veilige beleggingsmogelijkheden, zoals obligaties of hoogrentende producten.  

Dagelijks zoeken mensen naar allerlei alternatieven om hun vermogen goed gespreid te laten beleggen. Enerzijds komt dit doordat er een spaarrekening is waarop een groot saldo staat, maar tegen de huidige rente niets optbrengt, en de iets speculatievere belegger die het leuk vindt om een klein deel van het vermogen actief te beleggen. Beleggers  

Er zijn veel zoektermen die mensen intypen in de zoekmachine Google om meer te weten te komen over de mogelijkheden. Voorbeelden zijn: 

 • Wat zijn opties? 
 • Beste vermogensbeheerder 
 • De beste manier om geld te beleggen 
 • De beste ETF’s 
 • Hoe maak ik meer rendement met mijn spaargeld? 
 • Hoe werkt een aandelen optie constructie? 
 • Welke aandelen zijn minder risicovol 

Dit is maar een klein selectie van zoektermen die mensen gebruiken. Dagelijks houd ik mee bezig met zoekwoorden onderzoek en dan kom ik zeker tot honderden aan varianten zoektermen die interessant zijn om hierover content te maken.   

Beleggen hoeft niet risicovol te zijn 

Veel beleggers hebben het idee dat beleggen risicovol is. Iemand die gewend is geweest het vermogen veilig op een spaarrekening te hebben gehad, en nu voor het eerst wil gaan beleggen, is vaak niet op de hoogte hoe je een vermogen ook gespreid kunt laten beleggen en kunt alloceren over verschillende assets. Waarbij het aandelen component een gering deel uitmaakt van de totale portefeuille. Hierin liggen kansen in mijn beleving, om mensen hier goed over te informeren. Door goede inhoudelijke content te schrijven en de mensen die willen gaan beleggen hierin mee te nemen, zorg je er ook voor dat vanuit de informatiebehoefte, er ook concreet behoefte bestaat een E-book te downloaden of een contactformulier in te vullen.  

Hoe nu verder? 

Mijn ruime werkervaring als beleggingsspecialist kan jou helpen de belangrijkste tools in te zetten voor een groot engagement van deze grote groep geïnteresseerde beleggers. Hoe kun je een groot publiek aantrekken naar jouw website door een doordachte SEO strategie in te zetten. 

Wil je starten met online marketing?
Laat je gegevens achter zodat wij een SEO analyse kunnen maken van jouw branche.

  Heb je andere vragen of heb je tussendoor even advies nodig?

  Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met jou op.