Online marketing voor verzekeringsmaatschappij

De verzekeringssector is divers en complex. Met name particulieren onderzoeken via online kanalen naar de beste verzekeringen. Het is daarom van belang om een effectieve online marketingstrategie in te zetten, zodat particulieren en/of bedrijven op een begrijpelijke manier geïnformeerd worden over verzekeringsproducten.  

 Digitale strategie voor de verzekeringssector 

Jaarlijks veranderingen de voorwaarden en clausules van verzekeringsproducten. Hoe zet je als verzekeringsbedrijf de ideale digitale strategie op? Je bent hier in ieder geval aan het juiste adres. Ik heb ruim 20 jaar ervaring opgedaan in de financiële branche. Mijn ervaring is dan ook dat een goede en duidelijke informatievoorziening op het internet van groot belang is. Ik kan dan ook een goede vertaalslag van deze complexe materie naar een effectieve digitale online marketing strategie.  

Er zijn verschillende mogelijkheden om een effectieve online marketing strategie in te zetten voor verzekeringsspecialisten. De branche is competitiever geworden, en zeker tegenwoordig waarbij men is gaan realiseren dat je met online marketing kwalitatieve leads kunt genereren en daardoor uiteindelijk veel nieuwe klanten kunt realiseren.   

Online marketing uitdaging voor verzekeraars  

De grootste struikelblok voor verzekeraars is, is dat complexe producten of complexe vraagstukken ook op een complexe manier naar buiten wordt gebracht. Uit onderzoek is ook gebleken dat veel particulieren minimaal 6 keer een webpagina bezoeken als het gaat om financiële producten. Het is vaak niet duidelijk hoe informatie geïnterpreteerd moet worden. Daarnaast hebben bezoekers op een website vragen of zitten zij met een probleem. Hoe zorg je ervoor dat jouw webpagina’s exact aansluit op de vraag van de bezoeker, waardoor hierdoor uiteindelijk conversies ontstaan.  

 

Begin vandaag nog als verzekeringsspecialist met een succesvolle digitale strategie

Ben je op zoek naar meer klanten en wil je graag advies over hoe jij als verzekeringsspecialist een succesvolle digitale strategie kunt inzetten? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.  

Wil je starten met online marketing?
Laat je gegevens achter zodat wij een SEO analyse kunnen maken van jouw branche.

    Heb je andere vragen of heb je tussendoor even advies nodig?

    Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met jou op.